YAHYA KEMALLER GEVAŞ'LA OKUYOR

14.10.2022 179

Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu olarak  "Yahya Kemaller Gevaş'la Okuyor" şiarıyla başlattığımız bu projede ögrencilerimize okumayı sevdirip okumanın yaşa ve şahsa bakılmaksızın her bireyi kapsadığı mesajı verilmek istenmiştir. Aynı zamanda bu proje ile Gevaş'ta okuma kültürünü daha genis alanlara ve kesimlere yaymayı hedefliyoruz. Projemizin formatı gereği her hafta Kaymakam, Belediye baskanı, İlçe milli eğitim müdürü, şube müdürleri, okul müdürleri, polis, muhtar, şair, yazar, mahallede teyzemiz veya toplumun başka kesiminden kitap okuma sevdalısı bambaşka bir misafirimizi okulumuza konuk etmeyi hedefliyoruz. Bu saygıdeğer misafirlerimiz, öğrencilerimizle hasbihal edip onlara tecrübelerini aktarıp akabinde yaklaşık 40 dakika çocuklarımızla beraber kitap okuyacaklardır. Bu sayede okulumuz özelinde başlattığımız bu proje ile kitap okumayı daha geniş bir yelpazede ele almayı amaç edindik. Umut ediyoruz ki bütün kitap okuma sevdalılarının kıymetli destekleri neticesinde  projemiz nihai amacına kısa vadede ulaşacaktır.

14-10-2022